V.U.G.S. Carrière

Uncategorized

Welkom!

Welkom op de carrière website van de Vereniging van Utrechtse Geografie Studenten (V.U.G.S.), verbonden aan de Universiteit Utrecht. Op deze website kun je terecht, wanneer je opzoek bent naar een stage of vacature of wanneer je simpelweg nieuwsgierig bent naar diverse bedrijven binnen het vakgebied van Sociale Geografie en Planologie. In samenwerking met het departement houdt V.U.G.S. haar aanbod aan stages en vacatures zo volledig mogelijk en ook houden we je op de hoogte van allerlei carrière-gerelateerde activiteiten die door V.U.G.S., de universiteit of door externe bedrijven worden georganiseerd.

V.U.G.S. Carrièredag

Vanaf 11 november kan je je via deze site inschrijven voor de V.U.G.S. Carrièredag van 26 november 2019.

Op de jaarlijks terugkerende V.U.G.S. Carrièredag komen maar liefst 18 verschillende bedrijven uit het brede werkveld dat na de opleiding Sociale Geografie & Planologie aan onze voeten ligt. Je kunt tijdens de dag op verschillende manieren kennis maken met de verschillende bedrijven. Een aantal bedrijven verzorgen workshops, daarnaast is de mogelijkheid om te speeddaten met een aantal bedrijven en is er een bedrijvenmarkt waar verschillende bedrijven met hun stand zullen staan. Op deze bedrijvenmarkt ontmoet je wellicht je toekomstige werkgever.
De deelnemende bedrijven zijn: Merkator, Companen, ECO-Job, Goudappel Coffeng, Geodan, Ecorys, ESRI, AM Vastgoed, ITC Groep, DPI, Witteveen & Bos, Geobaan, AT Osborne, Lievense, AnteaGroup, Areaal Advies, Buck Consultants, OpMorgen.

Het dagprogramma is als volgt:

11.00 – 11.30 uur   Inloop met koffie en thee (Mezzanine, Minnaert)
11.30 – 12.00 uur   Plenaire opening (Mezzanine, Minnaert)
12.00 – 13.30 uur   Workshopronde 1 (Vening Meineszgebouw)
13.30 – 14.30 uur   Pauze met lunch
14.30 – 16.00 uur   Workshop ronde 2 (Vening Meineszgebouw)
16.15 – 17.15 uur   Speeddatesrondes (Vening Meineszgebouw)
16.15 – 18.00 uur   Bedrijvenmarkt met aansluitend
netwerkborrel (Vening Meineszgebouw)

De deelname aan deze dag is geheel gratis, inclusief lunch en borrel!

Inhousemiddag Berenschot 5 december 2019

Donderdag 5 december organiseren de Berenschot-adviseurs werkzaam binnen het fysieke domein een inhousemiddag specifiek voor potentiële stagiairs en trainees geïnteresseerd in deze sector. Hierbij krijgt een selecte groep studenten de kans kennis te maken met dit werkveld en met het adviesvak. Aanmelden kan tot 27 november via het online formulier.

Na de sluitingsdatum selecteert Berenschot op basis van de aanmeldingen de deelnemers voor de inhousedag; zij krijgen uiterlijk 28 november bericht. De middag begint met een lunch waarbij studenten kennismaken met consultants van Berenschot en vragen kunnen stellen over het adviseurswerk. Daarna staat een uitdagende case op het programma.

De adviesgroep Fysieke domein binnen Berenschot telt twintig adviseurs die aan uiteenlopende opdrachten werken. Te denken valt aan alliantievorming, stakeholdermanagement, verandertrajecten, evaluaties, procesbegeleiding, beleidsonderzoeken, en visie- en strategieontwikkeling. Opdrachtgevers zijn onder meer de ministeries van EZK en IenW, provincies, gemeenten, netwerkbedrijven en uitvoeringsorganisaties (zoals Rijkswaterstaat, ProRail, Enexis), waterschappen en publiek-private samenwerkingsorganisaties. Zo stelde Berenschot voor diverse regionale organen energiestrategieën op, werd ProRail ondersteund bij hun positionering ten aanzien van de energietransitie en werden gemeenten verder geholpen bij hun ontwikkeling tot Smart City.

_DSC4719 _DSC4682
_DSC4702 _DSC4727

Geïnteresseerd?

Aanmelden kan tot 27 november via dit formulier. Voor vragen kun je contact opnemen met Josse van Sleeuwen (06-15624761; j.vansleeuwen@berenschot.nl) of Vera Mulder (06-29396220; v.mulder@berenschot.nl)