V.U.G.S. Carrière

RUIMTEVOLK – Enthousiaste en talentvolle stagiairs

Logo

Vanaf medio februari 2020
32 uur per week

Wij hebben weer plek voor enthousiaste en talentvolle stagiairs die vanaf medio februari 2020 met ons door het hele land wil werken aan een duurzame transformatie van steden, dorpen en regio’s. Wij zoeken gedreven studenten die in ons enthousiaste team praktijkervaring op willen doen met onderzoek, strategische advisering en visievorming.

In deze werkstage draai je mee in onze projectteams en werk je aan ruimtelijke en maatschappelijke vraagstukken zoals de energietransitie, verstedelijking, de toekomst van het buitengebied en duurzame wijken. Dit alles op onze werkplek in hartje Utrecht, twee minuten lopen vanaf het Centraal Station.

Wie zoeken wij?

We zoeken een ondernemende en gedreven masterstudent (WO) Bouwkunde, Stedenbouw, Planologie, (Sociale- of Economische) Geografie of Landschapsarchitectuur. We zoeken iemand die beschikbaar is vanaf februari 2020 voor een periode van zes maanden, voor vier dagen per week. Iemand die analytische, organisatorische en communicatieve vaardigheden met frisse nieuwsgierigheid weet te combineren. Die ons een helpende hand biedt en tegelijkertijd met een frisse blik naar onze organisatie en projecten kijkt. Ontwerpvaardigheden en ervaring met GIS zijn een pré. Voor deze stageplek is het van belang dat je affiniteit hebt met onderzoek, ontwerp- en advieswerk.

Wat bieden wij jou?

Wij bieden jou een stimulerende werkomgeving en een deskundig en enthousiast team waarin volop ruimte is voor persoonlijke en vakinhoudelijke ontwikkeling. Je maakt kennis met uiteenlopende ruimtelijke en maatschappelijke opgaven in de praktijk, op verschillende plekken in Nederland en bij diverse opdrachtgevers. Bij de start van de stage maken we gezamenlijk een plan waarin we persoonlijke ambities en ontwikkelmogelijkheden vastleggen. Er is een stagevergoeding beschikbaar. We vinden het belangrijk een fijne werkplek te zijn voor al onze werknemers, ook voor onze stagiairs. Dat betekent dat we veel persoonlijke aandacht voor je hebben en je visie en deskundigheid serieus nemen.

Heb je interesse? Stuur dan je motivatie, CV en relevante voorbeelden van (ontwerp)projecten waaraan je hebt gewerkt naar Janneke Rutgers (zie onder).

_________________________

“Als stagiaire bij RUIMTEVOLK sta je op de eerste rang in het werkveld. Je denkt mee in iedere stap van het proces en werkt mee aan innovatieve projecten. Tijdens je stage maak je mee hoe een toekomst als adviseur, programmamaker of projectleider eruit ziet. Je bent onderdeel van een uniek team; een proeftuin van uiteenlopende werkvelden. Tijdens mijn stage ondersteunde ik gemeenten bij de invoering van de Omgevingswet, organiseerde ik kennisbijeenkomsten, Dorpenlabs over de toekomst van dorpshuizen, begeleidde ik inwoners bij participatiebijeenkomsten en schreef ik mee aan een startnotitie over regionale samenwerking en provinciale position paper.” – Romy Janssen

 

Janneke Rutgers

Onderzoeker, stedenbouwkundig ontwerper

janneke.rutgers@ruimtevolk.nl
06 41 31 30 59